ua en ru

За день на Донбасі обійшлося без втрат українських військових, - ООС

За день на Донбасі обійшлося без втрат українських військових, - ООС Ілюстративне фото (mil.gov.ua)

Бойовики 5 разів застосували заборонене мінськими угодами озброєння

На Донбасі у районі проведення операції Об'єднаних сил (ООС), протягом дня у четвер, 11 жовтня, втрат серед українських військових немає. Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на прес-центр ООС.

Зазначається, що упродовж поточної доби, від 7:00 до 18:00 години окупаційні війська 9 разів порушили режим припинення вогню.

"При цьому ворог 5 разів застосовував озброєння, заборонене мінськими домовленостями. Противник вів прицільний вогонь з мінометів калібру 120 та 82 мм, озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї", - повідомили у прес-центрі.

Зазначається, що бойовики обстрілювали українські позиції у районі населених пунктів Луганське, Чермалик, Гнутове, Водяне та Лебединське. Більшість обстрілів припало на Маріупольський напрямок.

"По захисниках Водяного противник відкривав вогонь з озброєння бойових машин піхоти. Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає", - додали в прес-центрі.

За день на Донбасі обійшлося без втрат українських військових, - ООС

Нагадаємо, 11 жовтня у ході брифінгу президент України Петро Порошенко заявив, що він дозволяє і наказує застосовувати всі сили і засоби для вогню у відповідь для захисту життя військових.

Додамо, вчора, 10 жовтня 2018 року, на Донбасі загинули четверо українських військових, ще троє отримали поранення.