ua en ru

В Міноборони підтвердили інформацію про втрати українських військових на Донбасі

В Міноборони підтвердили інформацію про втрати українських військових на Донбасі Фото: українські військові (flickr.com/ministryofdefenceua)

Вчора бойовики 28 разів обстрілювали українські позиції

У зоні проведення операції об'єднаних сил (ООС) на Донбасі за минулу добу, 10 жовтня 2018 року загинули 4 українських військових, ще троє отримали поранення. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на спікера Міністерства оборони України Максима Прауту.

За даними Міноборони, вчора бойовики 28 разів обстрілювали українські позиції. Зокрема, бойовики 12 разів використовували міномети калібрів 120 та 82 мм, випустивши 86 мін. Українські військові 17 разів відкривали вогонь у відповідь.

"За минулу добу внаслідок обстрілів двоє військовослужбовців об’єднаних сил загинули та троє зазнали поранень. Ще двоє військовослужбовців отримали смертельні поранення внаслідок підриву на мінно-вибуховому пристрої", - повідомили у Міноборони.

Крім того, зазначається, що станом на ранок 11 жовтня бойовики тричі обстрілювали українські позиції на Донецькому напрямку. Втрат у лавах ООС немає.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що бойовики відкрили вогонь у бік патруля Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ під час проведення зміни персоналу на Донецькій фільтрувальній станції.

Також повідомлялося, що контрольні пункти в’їзду-виїзду на Донбасі за минулу добу, 10 жовтня 2018 року, перетнули 42,7 тисяч осіб.