ua en ru

За день бойовики випустили по Авдіївці 80 снарядів, - штаб АТО

За день бойовики випустили по Авдіївці 80 снарядів, - штаб АТО Фото: бойовики продовжують використовувати заборонене Мінськом озброєння

Всього за день у зоні АТО зафіксовано 30 ворожих обстрілів

Протягом сьогоднішнього дня, 29 серпня, бойовики 30 раз обстріляли позиції українських військових. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

Так, на Донецькому напрямку із забороненої Мінськими угодами важкої артилерії бойовики ще до світанку завдали ударів по Невельскому, застосувавши калібр 152 мм.

"Авдіївку ворог півтори години обстрілював із самохідних установок 122-мм калібру, випустивши по ній близько 80 снарядів. На ділянці Авдіївка - Луганське окупанти використовували міномети 120 мм і 82 мм калібру, гранатомети і великокаліберні кулемети. У Луганському противник задіяв бойові машини піхоти і зенітні установки, поблизу Верхньоторецької застосував БМП", - йдеться в повідомленні.

На Маріупольському напрямку в Красногорівці ворог застосував ракетні системи залпового вогню "ГРАД". Широкіно потрапило під обстріл з мінометів, гранатометів і кулеметів великого калібру.

На Луганщині гранатометний вогонь вівся по укріпленнях у Кримському, Новоолександрівці та Новозванівці.

Нагадаємо, в зоні проведення АТО на Донбасі за минулу добу, 28 серпня 2016 року, в результаті бойових дій загинув один український військовослужбовець, ще 9 військовослужбовців отримали поранення.