ua en ru

Демонстрації в Ізраїлі пішли на спад


Демонстрації в Ізраїлі, які тривають вже близько місяця, за останній тиждень втратили своїх учасників, повідомляє Associated Press. В суботу, 13 серпня, як і в попередні тижні, на вулиці ізраїльських міст вийшли демонстранти, які вимагають зниження цін на життя, а саме на житло, освіту, медичне забезпечення і продукти харчування.

Як зазвичай найбільше скупчення людей спостерігалося в Тель-Авіві, Єрусалимі, Хайфі і Беєр-Шеві. Проте 13 серпня, на відміну від ситуації тижнем раніше, активістів було на порядок менше. За даними поліції, всього в акції брали участь близько 70 тис. осіб.
Кабінет Біньяміна Нетаньху продовжує вживати заходів щодо нормалізації ситуації в країні, проте, на думку переважної більшості демонстрантів, навіть у разі успіху цього все одно буде недостатньо для поліпшення ситуації. Популярність прем'єра в народі впала до найнижчого рівня.

Нагадаємо, виступи демонстрантів в Ізраїлі почалися близько місяця тому. Початкове наметове містечко на кілька сотень людей поступово розрослося і вже 3 тижні потому в акції взяло участь 250 тис. осіб. Якщо проводити паралелі, то, не дивлячись на те, що Ізраїль знаходиться в регіоні Близького Сходу, події всередині країни різко контрастують з подіями "арабської весни" і більше нагадують мадридські виступи.