ua en ru

Демократи у США хочуть заборонити Трампу знімати санкції з РФ

Демократи у США хочуть заборонити Трампу знімати санкції з РФ Фото: Будівля Сенату США у Вашингтоні (tweeter.com/UKRintheUSA)

Сенатори демократичної і республіканської партій хочуть заборонити Трампу пом'якшувати санкції

Сенатори демократичної і республіканської партій майже досягли угоди з посилення санкцій проти Росії, вони також хочуть заборонити Трампу пом'якшувати вже введені санкції. Про це повідомляє газета Politico.

"Сенат знаходиться на межі двопартійної угоди з посилення санкцій проти Росії - удар по президенту Дональду Трампу, який заперечує втручання Москви у вибори 2016 року", - йдеться в повідомленні.

Демократи і республіканці розходяться лише в тому, наскільки жорсткими мають бути нові обмежувальні заходи. Демократи пропонують через Конгрес заблокувати можливість зняття санкцій з Росії президентом США.

Так, за нові заходи виступає лідер республіканців, яким належить більшість місць у конгресі, Мітч Макконнелл. Він згоден об'єднати санкції проти Росії та Ірану в один законопроект, який пройде процедурне голосування на цьому тижні. Лідер демократів Ліндсі Грем помітила, що якщо цього не відбудеться, демократи не підтримають пакет обмежувальних заходів проти Ірану.

"Будь-яка людина в конгресі, яка не хоче покарати Росію за те, що вона зробила, зрадить демократію", - сказала Грем.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Білий дім не планує знімати з Російської Федерації (РФ) санкції.