ua en ru

У Білому домі заявили про відсутність планів щодо зняття санкцій з РФ

У Білому домі заявили про відсутність планів щодо зняття санкцій з РФ фото: Білий дім (obamawhitehouse.archives.gov)

Адміністрація Трампа прагне до збереження існуючих санкцій

Білий дім не планує знімати з Російської Федерації (РФ) санкції. Про це заявила представник адміністрації США Сара Сандерс, повідомляє Associated Press.

За її словами, адміністрація Трампа "прагне до збереження існуючих санкцій проти Росії". Умовою зняття санкцій вона назвала "повне виконання Москвою своїх зобов'язань по вирішенню кризи на Україні".

"Ми впевнені, що існуючий режим санкцій є найкращим інструментом для примушення Росії до виконання її зобов'язань", - сказала вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп у перші дні свого президентства хотів зняти санкції з Російської Федерації.

Повідомляється, що в перші тижні президентства Трампа колишні чиновники адміністрації Барака Обами і Держдепартамент перешкоджали спробам команди Трампа нормалізувати відносини з Росією.

У той же час члени адміністрації нового президента доручили Держдепу розробити пропозиції щодо зняття економічних санкцій. Такий поворот призвів до того, що чиновники Держдепу почали лобіювати закон, який дозволить заблокувати можливе скасування санкцій проти РФ.