ua en ru

В демократичній країні скандал з плівками Онищенка привів би до імпічмента, - Ніколаєнко

В демократичній країні скандал з плівками Онищенка привів би до імпічмента, - Ніколаєнко Фото: Андрій Ніколаєнко (прес-служба)

На думку політика, тема плівок повинна бути предметом ретельного розслідування

Оприлюднення скандального аудіозапису імовірно з участю президента Петра Порошенка дотримується принципу верховенства права, обов'язково призвело б до фатальних наслідків і відставки президента. Таку думку висловив голова політичної партії "Основа" Андрій Ніколаєнко в ефірі програми "Великий вечір" на телеканалі NewsOne.

Зокрема, політик підкреслив, що тема плівок втікача депутата Онищенка в правовій країні стала топ-подією тижня і однозначно перетворилася б на предмет ретельного розслідування, а не замовчувалась, як це відбувається в Україні.

"Якщо б в Україні була сильна правова система і дійсно незалежні правоохоронні органи, то ця інформація відразу стала б фактом розслідування. А у випадку, якщо б автентичність цих плівок підтвердилася, це призвело б до тюремного ув'язнення президента. Приміром, президент Південної Кореї отримала 24 роки тюремного ув'язнення тільки за те, що її подруга навіть не займалася рейдерством, а просила перерахувати гроші на благодійний фонд, який їй належить. Сьогодні ми бачимо, що глави пов'язаних з інцидентом корпорацій сидять, і вже колишня президент отримала значний термін. Тепер у Південній Кореї новий президент і країна далі розвивається. І перевибори пройшли, і жодних проблем немає", - зазначив політик.