ua en ru

Демчишин вважає, що "Центренерго" може стати другим ДТЕК

Державна енергогенеруюча компанія "Центренерго" цілком могла б стати "другим Дтек" при наявності реального покупця.

Таку думку в інтерв'ю українським ЗМІ висловив міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин.

Обговорюючи перспективу приватизації держкомпанії, міністр зазначив, що ПАТ "Центренерго" є дуже важливою компанією для енергосистеми України. "Потужності у неї величезні - майже 30% всієї теплової генерації. Їх потрібно використовувати", - сказав Демчишин.

Вартість державної енергокомпанії Володимир Демчишин оцінив в 1 млрд дол. Однак, відзначив він, компанія повинна працювати в нормальних умовах".

"Не враховуючи війни, знаходження однієї станції біля зони розмежування, в нормальних умовах, думаю, що ціна повинна бути 1 млрд дол. З точки зору місця знаходження потужностей "Центренерго" цілком могла б стати другим ДТЕК, якщо прийде реальний покупець", - сказав міністр.

На його думку, приватизація "Центренерго" повинна пройти до опалювального сезону, міністерство енергетики зацікавлене у швидкій і якісній приватизації енергокомпанії.

"Я думаю, що приватизація повинна пройти до опалювального сезону, щоб нові власники встигли до нього підготуватися. Ми спеціально для того, щоб швидко і якісно провести приватизацію, залучили Baker Tilly, і вони вже провели аудит за 2014 рік. Аудит по 2015 року почався і буде готовий протягом 2-3 місяців. З технічної точки зору компанія знаходиться в дуже адекватному стані", - зазначив Володимир Демчишин.