ua en ru

Демчишин вирішив провести позапланові внутрішні аудити "Центренерго" і "Укрінтеренерго"

Демчишин вирішив провести позапланові внутрішні аудити "Центренерго" і "Укрінтеренерго" Фото: Володимир Демчишин

Метою перевірок є, зокрема, з'ясування законності укладених контрактів на імпорт вугілля

Міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин прийняв рішення про проведення позапланових внутрішніх аудитів компаній "Центренерго" і "Укрінтеренерго". Про це йдеться в повідомленні міністерства на Facebook.

Повідомляється, що мета перевірок - з'ясувати законність укладених контрактів на імпорт вугілля, відповідність задекларованих обсягів фактично поставленого, наявність сертифікатів якості і походження вугілля і визначення якісних показників вугілля, якої фізично знаходиться на складах, а також з'ясування цінових параметрів постачань.

"Результати аудиту дадуть можливість Міністру енергетики аргументовано доповісти громадськості щодо резонансних питань імпорту вугілля на підприємства державної генерації, ґрунтуючись на відповідних документах. У разі виявлення порушень законодавства матеріали будуть передані в правоохоронні органи для дачі відповідної оцінки", - йдеться в повідомленні.

Крім того, Демчишин звернувся до керівництва Державної фіскальної служби та Служби безпеки України з проханням відреагувати на резонансну інформацію щодо поставок імпортного вугілля на підприємства державної генерації.

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимр Демчишин ухвалив рішення про проведення позапланових внут...

Опубликовано Міністерство енергетики та вугільної промисловості України 4 февраля 2016 г.

Нагадаємо, в п'ятницю, 5 лютого, на комітеті паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки парламентарії заслухають профільного міністра Володимира Демчишина.