ua en ru

Демчишин обіцяє відновити електроопори в Херсонській області за 72 години

Демчишин обіцяє відновити електроопори в Херсонській області за 72 години Фото: міністр енергетики і вугільної промисловості Володимир Демчишин

За словами міністра, основною проблемою є проведення підготовчих робіт

Міністр енергетики і вугільної промисловості Володимир Демчишин обіцяє відновити електроопори на Херсонщині за 72 години. Про це сьогодні під час позачергового засідання уряду заявив міністр енергетики, передає кореспондент РБК-Україна.

"Лінії електропередач ми готові ремонтувати протягом 72 годин ... Нам потрібно спочатку провести техогляд. Крім того, повинні відпрацювати спеціальні підрозділи СБУ, які дадуть доступ до цього периметру. Після цього ми можемо провести ремонтні роботи. На даний момент основною проблемою є власне проведення підготовчих робіт. Зі своєї сторони гарантую, що ми протягом 72 годин роботи проведемо",- заявив Демчишин.

"На даний момент у ремонтних служб Укренерго немає можливості проводити ремонтні роботи. На цих лініях були ідентифіковані вибухові засоби. Спеціалісти СБУ і МВС відпрацьовують периметри",- зазначив міністр.

За його словами, наразі у наслідок аварії є певні складнощі з постачанням електроенергії у населені пункти Херсонської та Миколаївської областей.

"Весь ареал, який по резервному режиму складає десь приблизно 330 домогосподарств",- зазначив міністр, наголосивши при цьому на загрозі роботи деяких специфічних підприємств, які мають на своїй території хімічні засоби.

Нагадаємо, 22 листопада Крим повністю залишився без світла підриву ЛЕП в Херсонській області. В "Укренерго" повідомили, що ремонтні бригади поки не допускають до ушкоджених ліній електропередач.

У свою чергу, лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявив, що учасники блокади Криму готові пустити ремонтників до двох лініях електропередачі в Херсонській області. Мова йде про лінії, яка забезпечує електрикою деякі райони Херсонської області, і лінії, що веде до Запорізької АЕС.