ua en ru

Демчишин назвав тимчасовими збитки вугільних електростанцій, де працює 1-2 блоки

Українськім вугільним електростанціям економічно недоцільно працювати на потужностях лише 1-2 блоків, як це відбувається зараз на більшості ТЕС, але це лише тимчасові заходи. Про це заявив міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин сьогодні на брифінгу.

Коментуючи економічний стан теплових електростанцій, він зазначив: "Працюючи на мінімальному складі обладнання, економіка їхня відповідно гірша, скоріш за все може бути навіть збиткова. Тому, зрозуміло, що для економічної доцільності потрібно працювати не менше, ніж двома блоками. На даний момент йде мова про тимчасові заходи на деяких станціях, планомірні заходи", - сказав Демчишин.

Як раніше повідомлялося, міністр заявив, що Зміївська ТЕС зараз зупинена та накопичує запас вугілля. "В принципі в потужності Зміївської ТЕС на даний момент немає потреби, тому вона зараз накопичує вугілля і готується до опалювального сезону. Я думаю що протягом двох тижнів Зміївська ТЕС запрацює", - заявив Демчишин.

Зазначимо, що Зміївська ТЕС зупинилася через збитки в результаті роботи одним блоком. Низка інших ТЕС теж на межі зупинки саме з цієї причини.

Міністр підкреслив, що підтримує призупинення роботи ТЕС саме в цей період, оскільки в енергосистемі існує надлишок потужності, і станції можуть без шкоди енергосистемі здійснити ремонти, потрібні для проведення наступного опалювального сезону.