ua en ru

У справі про теракт в Сан-Бернандіно затримані дві росіянки

У справі про теракт в Сан-Бернандіно затримані дві росіянки Фото: у США затримали підозрюваних у стрілянині в Каліфорнії

Затримані перебувають в родинних зв'язках з терористом зі стрільцем з Сан-Бернандіно

Прокуратура центрального округу Каліфорнії (США ) оголосила, що були затримані три людини, пов'язані зі стрільцем з Сан-Бернандіно Саїдом Ризваном Фаруком, повідомляє РБК.

Згідно з повідомленням, всі затримані перебувають у родинних зв'язках з терористом. Зокрема, затримано 31-річний Саїд Рахіль Фарук - брат «стрілка» з Сан-Бернандіно, його 31-річна дружина Тетяна Фарук і її 26-річна сестра Марія Чорних, яка також перебуває у шлюбі з Енріке Маркесом. Останній проходить по справі разом з Саїдом Ризваном Фаруком про фінансову підтримку терористів в 2011 і 2012 роках.

Крім цього, підкреслюється в заяві прокуратури, в ході розслідування теракту в Сан-Бернандіно було встановлено, що Маркес - колишній сусід Саїда Різвана Фарука - складається в шлюбі з Чорних. Також слідчі встановили, що Маркес «погодився одружитися на Чорних, щоб та змогла отримати імміграційні пільги, якими не мала, оскільки є громадянкою Росії».

Рахіль Фарук і Тетяна Фарук обидва допомагали «створювати ілюзію» шлюбу між Маркесом і Чорних.

Затримані звинувачуються в змові з метою свідомо зробити помилкові заяви під присягою щодо імміграційного законодавства Сполучених Штатів. Підсудним загрожує до п'яти років в'язниці.

Двоє осіб 2 грудня відкрили стрілянину американському місті Сан-Бернардіно. Вони увірвалися в центр для людей з обмеженими можливостями і застрелили 14 осіб.

Нападники були вбиті в перестрілці з поліцейськими. Злочинцями виявилися 27-річна Ташфин Малик та її чоловік, 28-річний Саїд Різван Фарук.

Нагадаємо, стрілянину в Каліфорнії визнали терактом.