ua en ru

До справи Скрипалів долучили "суперрозслідувачів" Скотленд-Ярду

До справи Скрипалів долучили "суперрозслідувачів" Скотленд-Ярду Ілюстративне фото (JeffJMitchellGettyImages)

Детективи з команди, створеної в 2011 році, володіють унікальною пам'яттю на обличчя

Розслідування справи про отруєння колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в британському Солсбері очолили два детектива з команди "суперрозслідувачів" Скотленд-Ярду. Про це повідомляє Sky News.

Як повідомляє видання, детективи з команди, створеної в 2011 році, володіють унікальною пам'яттю на обличчя.

Зараз детективи разом з іншими фахівцями займаються переглядом 5 тис. годин зйомок з камер спостереження.

Наголошується, що детективи зіставляють відео з підозрюваними в отруєнні Скрипалів і кадри з камер в аеропортах Великобританії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що британська поліція витратила майже 13 млн доларів (більше 10 млн фунтів стерлінгів) на розслідування отруєння колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля і його дочки в Солсбері, а також на розслідування інциденту у Еймсбері.

Також раніше видання The New York Times повідомляло, що російська розвідка причетна до отруєння Скрипалів у Солсбері. Також повідомлялося, що британські правоохоронці близькі до того, щоб конкретних виконавців.

Крім того, "РБК-Україна" писало, що вчора, 27 серпня, санкційні заходи Сполучених Штатів Америки проти Російської Федерації у зв'язку із застосуванням хімічної зброї на території Великобританії вступили в силу.

Мета нових санкцій - обмежити доступ Росії до "чутливих товарів і технологій", пов'язаних з національною безпекою США.