ua en ru

По справі про розстріли на Майдані розслідується понад 3,5 тисяч злочинів, - Горбатюк

По справі про розстріли на Майдані розслідується понад 3,5 тисяч злочинів, - Горбатюк Фото: Сергій Горбатюк (РБК-Україна)

ГПУ також оприлюднить списки нардепів, які ігнорують допити

У розслідуванні по справах Майдану Генеральна прокуратура України (ГПУ) досліджує більше 3,5 тисяч злочинів. Про це заявив начальник департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Проблематика розслідування (справи про розстріли на Майдані - ред.) - величезна. Ми розслідуємо понад 3,5 тисячі злочинів", - сказав він.

За словами Горбатюка, ряд народних депутатів України ігнорує відвідування допитів у рамках розслідування злочинів проти Майдану.

"Ігор Мірошниченко тривалий час не з'являється (на допити – ред.), не дивлячись на десятки дзвінків. Тому що він народний депутат, проти нього не можна застосувати привід. Напевно, він цим користується. Якщо я це озвучив, ми все-таки його допитаємо. Є ще ряд інших нардепів, які також не з'являються, але, думаю, ми оприлюднимо ці списки. Треба на це реагувати, так не повинно бути. Я вам даю обіцянку, якщо не завтра, то в понеділок ми оприлюднимо ці прізвища", - додав він.

Нагадаємо, раніше Горбатюк заявив, що в ході розслідування по справах Майдану були допитані більше 14 тисяч свідків.