ua en ru

Справу затриманого ФСБ РФ українського шпигуна направили до суду

Справу затриманого ФСБ РФ українського шпигуна направили до суду Фото: ФСБ

Йому загрожує до п'яти років позбавлення волі

Справу затриманого Федеральною службою безпеки (ФСБ) Російської Федерації українського шпигуна Сергія Скирти направили до суду. Про це повідомляє ТАСС з посиланням на джерело в правоохоронних органах регіону.

"У Єкатеринбурзі завершено розслідування кримінальної справи відносно громадянина України Сергія Скирти, заарештованого в Єкатеринбурзі за промислове шпигунство... Дана кримінальна справа передана до Залізничного районного суду Єкатеринбурга для розгляду по суті", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, Скирта був затриманий в Єкатеринбурзі в лютому 2015 року. За версією слідства, він збирав науково-технічну інформацію про діяльність російських підприємств, зокрема, Уральського турбінного заводу (УТЗ). При затриманні при ньому були виявлені креслення і документи з грифом "Комерційна таємниця" УТЗ.

"За висновком підприємства, передача зазначеної документації іноземній стороні була здатна завдати російському виробнику збитків на сотні мільйонів рублів. Відносно Скирти було порушено кримінальну справу за статтею КК РФ" Незаконне отримання та розголошення відомостей, що становлять комерційну, податкову або банківську таємницю ". Йому загрожує до п'яти років позбавлення волі", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в березні 2015 року відносно громадянина України Сергія Скирти порушено кримінальну справу про незаконне отримання відомостей, що є комерційною таємницею (ч. 3 ст. 183 КК РФ). Він дав свідчення і заарештований на два місяці.