ua en ru

Справу про стягнення частини прибутку "Енергоатома" направлено на новий розгляд до суду першої інстанції

13 липня колегія суддів Вищого адміністративного суду України під головуванням судді Лосєва А.М. відмінила постанови Окружного адміністративного суду міста Києва від 16 вересня 2015 р. та Київського апеляційного адміністративного суду від 18 листопада 2015 р. по справі № 826/14937/15 про стягнення з НАЕК «Енергоатом» на користь державного бюджету 4,2 млрд грн частини чистого прибутку державних підприємств та направила справу на новий судовий розгляд до суду першої інстанції, заявили в прес-службі "Енергоатому".

Зазначається, що підставою для направлення справи на новий розгляд суд вказав необхідність дослідження питань, які були предметом обговорення під час судового засідання у Вищому адміністративному суді України.

За даними прес-служби, такими питаннями зокрема були: наявність повноважень у позивача на звернення до суду із даним позовом; пов'язаність контрольних повноважень позивача із нормами Закону України «Про управління об'єктами державної власності» щодо повноважень органу управління відповідача; визнання незаконною та нечинною постанови Кабінету Міністрів України від 24.12.2014 № 710 «Про внесення змін до Порядку відрахування до державного бюджету частини чистого прибутку (доходу) державними унітарними підприємствами та їх об'єднаннями», яка була підставою для визначення зобов'язання зі сплати 4,2 млрд грн; відсутність у відповідача спірної заборгованості на момент розгляду справи у Вищому адміністративному суді України.

При цьому конкретні мотиви суду стануть відомі після отримання повного тексту відповідної ухвали, додали у "Енергоатомі".