ua en ru

Справа Труханова: суд відхилив клопотання САП про відсторонення мера

Справа Труханова: суд відхилив клопотання САП про відсторонення мера Фото: Геннадій Труханов (РБК-Україна)

Труханов є фігурантом справи заводу "Краян"

Солом'янський районний суд Києва відхилив клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про відсторонення Геннадія Труханова від посади мера Одеси, передає кореспондент РБК-Україна.

"Слідчий суддя ухвалив клопотання про відсторонення Геннадія Труханова залишити без задоволення", - оголосив суддя.

Відсторонення Труханова

Клопотання САП про відсторонення Труханова надійшло до суду 19 лютого. 22 лютого Солом'янський районний суд Києва почав розгляд вказаного клопотання. Втім розгляд справи було перенесено на 27 лютого через технічні проблеми. Суд не зміг дослідити матеріали справи через несправність мікрофонів.

Суд призначив Труханову запобіжний захід у вигляді особистої поруки

15 лютого 2018 року Солом'янський районний суд Києва обрав Труханову запобіжний захід у вигляді особистої поруки, визначивши поручителем народного депутата Верховної Ради України восьмого скликання Дмитра Голубова (член парламентської фракції БПП, - ред.). Тоді як прокуратура просила суд про арешт Труханова із заставою у 50 млн гривень. Після того як суд відпустив Труханова на поруки САП оскаржила таке рішення, подавши апеляцію. Втім, Апеляційний суд Києва у ході засідання 26 лютого залишив рішення щодо запобіжного заходу, призначеного Труханову без змін.

Суд арештував майно Труханова

САП також клопотала про арешт майна Труханова. Відповідне прохання прокурорів суд підтримав.

Як повідомили джерела РБК-Україна у правоохоронних органах, наразі арештована нерухомість та земельні ділянки, які належать Труханову.

Справа Труханова

Труханов є одним з 8 фігурантів справи заводу "Краян" - у 2016 мерія Одеси придбала у приватної структури будівлю, яка раніше належала заводу за 185 млн гривень. Тоді як сама структура на початку 2016 року придбала будівлю на аукціоні за 11,5 млн гривень.

Труханова затримали 14 лютого у аеропорту "Бориспіль", його підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (Заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем").

Санкції інкримінованої Труханову статті передбачають позбавлення волі на строк від семи до 12 років з позбавленням права займати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.