ua en ru

Справа сина Авакова: Ситник назвав реальну вартість рюкзаків

Справа сина Авакова: Ситник назвав реальну вартість рюкзаків Фото: Артем Ситник (РБК-Україна)

Ситник, зазначив, що рюкзаки були виготовлені "кустарним способом"

Реальна вартість вартість рюкзаків, які були закуплені для Національної гвардії сином міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, Олександром, становить 500 гривень, а не 2 900, як зазначено у договорі. Про це сьогодні під час слухань у комітеті Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції заявив директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник, передає кореспондент РБК-Україна.

"Закупівельна ціна рюкзаків значилася у договорі 2 тисячі 900 гривень, але реальна їх вартість становила 500 гривень", - заявив Ситник, зазначивши, що вони були виготовлені "кустарним способом".

За словами директора НАБУ, дослідження експертів свідчать про те, рюкзаки не відповідають заявленому у тендері технічному завданню. Зокрема, матеріал, з якого вони були виготовлені не вологостійкий і не пожежостійкий.

Нагадаємо, раніше Ситник повідомляв, що відеозапис, на якому зафіксовано домовленість підозрюваного у "справі рюкзаків" сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова про перерозподіл державних коштів не є єдиним доказом.