ua en ru

Справа сина Авакова: у НАБУ заявили, що відео не є єдиним доказом

Справа сина Авакова: у НАБУ заявили, що відео не є єдиним доказом Фото: Артем Ситник (РБК-Україна)

Ситник додав, що одного відео не достатньо для того, щоб йти на затримання чи обшуки

Відеозапис, на якому зафіксовано домовленість підозрюваного у "справі рюкзаків" сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова про перерозподіл державних коштів не є єдиним доказом. Про це сьогодні під час під час слухань у комітеті Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції заявив директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник, передає кореспондент РБК-Україна.

"Відеозапис у "справі рюкзаків" є допустимим доказом, але він не єдиний", - заявив він.

Крім того, Ситник додав, що одного відео не достатньо для того, щоб йти на затримання чи обшуки.

"Цей запис був отриманий з дотриманням чинного даконодавства, він є належним і допустимим доказом по цій справі. Але я можу сказати, як колишній слідчий, - на жаль, я зараз процесуальних повноважень не маю, - одного цього запису, мені здається, не достатньо для того, щоб йти на затримання чи обшуки по цій справі і вислуховувати ці всі казки про політичне переслідування", - заявив Ситник.

Директор НАБУ зазначив, що майже всі гучні справи, які розслідують детективи відомства, піддаються звинуваченням у політичній заангажованості або тиску на посадовців.

Крім того, Ситник додав, що у підозрах, які детективи НАБУ висунули сину Авакова немає політичної складової.

"Ті підозри, які складені детективами, які погоджені антикорупційним прокурором, вони виходять не з політичної певної складової. Детективи займаються своєю роботою, у них на політику часу не вистачає", - заявив Ситник.

Директор НАБУ зазначив, що деякі докази по справі Авакова були здобуті буквально недавно через те, що не всі особи, які могли дати покази, були встановлені з самого початку.

Зазначимо, у 2016 році був оприлюднений відеозапис, на якому чоловік схожий на Олександра Авакова просив про бюджетний підряд на виробництво рюкзаків для Національної гвардії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Києві сьогодні, 3 жовтня 2017 року, розпочалося засідання комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції за участю директора НАБУ Артема Ситника.