ua en ru

Справа Савченко: суд розпочав засідання щодо продовження арешту нардепа

Справа Савченко: суд розпочав засідання щодо продовження арешту нардепа Фото: Надія Савченко (УНІАН)

Савченко попросила надати ій безоплатного адвоката

Шевченківський районний суд Києва сьогодні, 14 травня 2018 року, почав
розгляд клопотання про продовження строку тримання під вартою відносно нардепа Надії Савченко, передає кореспондент РБК-Україна.

Під судом, де проходить засідання щодо запобіжного заходу Савченко, чатують близько 20 правоохоронців. Зала суду заповнена журналістами та активістами. Активісти скандують: "Наді волю".

У ході засідання Савченко попросила надати ій безоплатного адвоката.

"Я написала в п'ятницю відмови від адвокатів. Я не є олігархом, я не є з багатої родини, мені дуже незрозуміло чути від адвокатів, що поведінка моєї сестри є некоректною. Якщо так продовжиться, то мені прийдеться писати заяву до спілки адвокатів на них. Я прошу надати мені безоплатного адвоката. Від адвоката Шадріна теж відмовляюсь", - заявила Савченко.

Нагадаємо, раніше Шевченківський районний суд Києва обрав для підозрюваної в підготовці терактів Надії Савченко запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці. Колегія суддів перебувала в нарадчій кімнаті близько трьох годин, а рішення зачитувалися протягом 50 хвилин. Таким чином суд визнав незаконним затримання Савченко, разом з тим, суд постановив заарештувати її терміном на 59 днів.