ua en ru

Справу росіянки Леонової передали в суд

Справу росіянки Леонової передали в суд Фото: справа Анастасії Леонової складається з 20 томів по 250 аркушів

Прокурори безуспішно намагалися оскаржити відмову судді продовжити Леонової утримання під вартою

Досудове слідство по справі росіянки Анастасії Леонової, яку підозрюють у підготовці терактів в Україні, закінчилося. Тепер всі матеріали слідства передані в суд. Про це повідомила Леонова на сторінці в Facebook.

"Прямо в коридорі суду мені вручили повідомлення про закінчення досудового слідства. Справу передають у суд, 20 томів, по 250 аркушів. Будемо ознайомлюватися", - написала Леонова.


За її словами, це сталося після засідання Апеляційного суду, який відмовився задовольнити скаргу на рішення слідчого судді не продовжив їй термін утримання під вартою.

У січні цього року Служба безпеки України затримала, заарештувала і відправила в СІЗО москвичку Анастасію Леонову, яка служила санінструктором в батальйоні "Азов". Її звинувачують в організації злочинного терористичного угруповання у Києві, Харкові та інших містах України.

У ході обшуку за місцем її проживання зброї і вибухових речовин, матеріалів, придатних для виготовлення саморобних вибухових пристроїв, літератури екстремістського характеру, за словами активістки, знайдено не було.

Нагадаємо, росіянку Леонову вдруге відпустили з СІЗО.