ua en ru

Справа проти Лозового показала, що ГПУ займається тільки боротьбою з патріотами, - експерт

Бажання посадити народного депутата від Радикальної партії Андрія Лозового створює ситуацію, коли потенціалу ГПУ вистачає тільки на боротьбу проти патріотів, в той час, як на касту недоторканних її компетенція не поширюється. Такої думки дотримується політолог Володимир Цибулько.

За його словами, дії ГПУ нагадують постових міліціонерів - які ганяють тільки бабусь з овочами з тротуарів на околицях міст, забуваючи про справжніх злочинців.

"Посадка молодого політика Лозового переводить його у формат політично переслідуваного, а саму РПЛ - у лідера постмайданної опозиції Порошенко.
І це тільки посилить переконання простого громадянина, хуліганство Лозового стало настільки політично дієвим, що діяти проти нього можна тільки з допомогою прокурорської біти, оскільки справжнього дискутанта проти Лозового влада не має",- додає Цибулько.

"Але ще більш кумедний ефект дає посадка Лозового для радикального виборця, де колишні активісти ПР перефарбовуються в активістів БПП "Солідарність", - зазначив він.

За словами політолога, особливо ретельно "перефарбовуються" саме ті, хто грішив підвезенням "тітушок" на Майдан. "Тому, посадка патріота Андрія Лозового на тлі всепрощення тітушковозів перетворює ситуацію в повний абсурд, коли акценти зміщуються в бік гіперболізації дрібного хуліганства патріотів, в той час, коли влада не помічає колоду у власних очах",- уклав експерт.

У Радикальній партії нагадують, що Андрія Лозового ГПУ хоче притягнути до відповідальності за відстоювання інтересів бійців АТО, у справі виділення їм землі в межах села Коцюбинське.