ua en ru

Справа проти командувача ЧФ РФ Вітко може дестабілізувати обстановку в Криму, - Міноборони РФ

Спроба київської влади завести кримінальну справу на російського віце-адмірала - командувача Чорноморським флотом Російської Федерації Олександра Вітко може послужити джерелом дестабілізації обстановки в Криму.

Спроба київської влади завести кримінальну справу на російського віце-адмірала - командувача Чорноморським флотом Російської Федерації Олександра Вітко може послужити джерелом дестабілізації обстановки в Криму. Про це повідомив журналістам заступник міністра оборони Анатолій Антонов, коментуючи інформацію про погрози з боку правоохоронних органів України кримінального переслідування Вітко за "підбурювання до державної зради і організацію диверсій".

"Такі дії можуть послужити джерелом дестабілізації обстановки в Криму - у даний час спокійному і стабільному регіоні України", - сказав Антонов.

"Спроба нелегітимної київської влади завести кримінальне провадження стосовно російського адмірала - це чергова провокація тих, хто сам порушив закони України і узурпував владу в країні", - підкреслив він.

За словами Антонова, "командувач Чорноморським флотом виконує свої обов'язки на законних підставах в суворій відповідності з діючими російсько-українськими угодами про базування російського флоту на території України і Статутом Збройних сил Російської Федерації".

"У ситуації постійних загроз насильницьких дій ультранаціоналістів, їм вживаються необхідні заходи з охорони пунктів дислокації з'єднань і частин Чорноморського флоту, місць проживання військовослужбовців та членів їх сімей, які дозволяють забезпечити їх надійний захист і безпеку", - резюмував він.

Генеральна прокуратура України (ГПУ) 5 березня порушила кримінальну справу стосовно Вітко. Як пояснив в.о. генпрокурора Олег Махніцький, Вітко інкримінується підбурювання до державної зради і організація диверсій. Махніцький зазначив, що "кримінальне провадження відкрито Україною, оскільки Вітко скоїв злочин на її території".