ua en ru

Справа щодо злочинів проти Майдану має бути завершена і передана до суду, - Яценюк

Справа щодо злочинів проти Майдану має бути завершена і передана до суду, - Яценюк Фото: Арсеній Яценюк

Яценюк прибув до ГПУ на допит у справі по злочинах проти Майдану

У вівторок, 11 жовтня, лідер політичної партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк прибув до Генеральної прокуратури України для свідчень у провадженні щодо злочинів, здійснених під час подій Революції гідності тодішніми високопосадовцями.

Яценюк нагадав, що вже двічі попередньо давав свідчення у справах "диктаторських законів" Януковича. Він повідомив, що сам звернувся до органів прокуратури щодо надання свідчень стосовно подій під час Революції Гідності: "7 жовтня вже органи прокуратури запросили щодо дачі всіх свідчень по справі щодо Майдану".

"Вважаю, що ця справа повинна бути завершена. Не просто завершена – вона повинна бути передана до суду. І законодавство дає можливість провести заочне правосуддя і винести вирок всім злочинцям, які виступили проти прав і свобод українського народу. В тому числі і вищому керівництву української держави, яке було на той момент: це і президент, і вся вертикаль влади, яка давала незаконні накази і на чиїх руках смерть українців", - підкреслив Арсеній Яценюк.

Відповідаючи на запитання журналістів, лідер "Народного фронту" зазначив, що сьогодні йтиметься "про період із 20 січня до самих трагічних подій на Майдані".

Він зазначив, що новий генеральний прокурор дав всі повноваження слідчій групі в цьому питанні, яка налічує кілька сотень людей: "Переконаний, що ні документи не горять, ні свідчення не горять. Є політична воля і юридичні підстави для доведення цієї справи до суду".

"Розуміючи складність цього слідства, думаю, що тут немає жодного факту, який може бути некорисний. Як мені відомо, вже допитані сотні людей в цьому питанні, і кожне свідчення має свою вагу. Для того, щоб це був дійсно справедливий і чесний суд, необхідно допитати всіх, і це є не право, а обов’язок кожного громадянина – прийти і дати свідчення", - додав Арсеній Яценюк.