ua en ru

Справу поліцейського, обвинуваченого у вбивстві пасажира BMW, розглядатиме суд присяжних

Справу поліцейського, обвинуваченого у вбивстві пасажира BMW, розглядатиме суд присяжних Фото: Сергей Олейник (УНИАН)

Суд продовжив Олійнику запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання до 23 липня

Справу поліцейського, обвинуваченого у вбивстві пасажира BMW у Києві у лютому 2016 року, розглядатиме суд присяжних. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

Як зазначається, сьогодні, 25 травня 2017 року, у Голосіївському районному суді Києва відбулося підготовче засідання у справі Олійника.

"Суд прийняв обвинувальний акт до розгляду по суті та задовольнив клопотання підозрюваного про розгляд даного кримінального провадження судом присяжних...На наступному засіданні, яке призначено на 2 червня 2017 року, суд затвердить порядок дослідження доказів у кримінальному провадженні", - йдеться у повідомленні.

Крім того, суд продовжив Олійнику запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання та відсторонення його від посади до 23 липня 2017 року.

Нагадаємо, у грудні 2016 року прокуратура передала до Голосіївського районного суду Києва обвинувальний акт проти поліцейського Сергія Олійника, який підозрюється у вбивстві пасажира BMW в столиці 7 лютого 2016 року.

Зазначимо, в ніч на 7 лютого 2016 року співробітники патрульної поліції в Києві переслідували автомобіль з трьома пасажирами, який намагався втекти від поліції. У ході погоні поліцейський Олійник розпочали стрілянину, внаслідок чого 17-річний пасажир автомобіля отримав смертельне вогнепальне поранення.

18 лютого 2016 року Печерський районний суд Києва на два місяці заарештував Олійника, більше 10 народних депутатів були готові взяти його на поруки. Разом з тим, 2 березня 2016 року Апеляційний суд Києва відпустив його під домашній арешт.

ГПУ обвинувачує Олійника в умисному вбивстві, замаху на вбивство, вчиненому способом, небезпечним для життя багатьох осіб та перевищенні службових повноважень.