ua en ru

Справу організаторів вибуху в Рокитному на Київщині передали до суду

Прокурор Рокитнянського району Олександр Михайленко передав до суду справу організаторів вибуху у Рокитному (Київщина). Про це повідомила прес-служба прокуратури Київської області.


"В рамках розслідування прокурором по даній кримінальній справі надані вказівки про проведення ряду психіатричних, психологічних експертиз, проведення інших слідчих дій, направлених на викриття осіб, що вчинили злочин. Ініціатори вибуху були встановлені, причини, що спонукали їх до таких дій, також" - йдеться у повідомленні.

Слідство встановило, що 17 березня двоє громадян України вимагали від одного з власників ВАТ "Синявське" кошти у сумі 200 тис. дол. Щоб продемонструвати серйозність погроз, вимагальники зібрали саморобну вибухівку із часовим механізмом дії і розмістили її на підвіконні адміністративної підприємства. Маса заряду вибухової речовини становила 230 гр. в тротиловому еквіваленті.

Прокурор затвердив обвинувальний висновок по кримінальній справі за обвинуваченням двох громадян за ч.2 ст.189, ч.2 194 КК України, тобто вимагання та умисне знищення чужого майна, вчинене шляхом вибуху чи іншим загально небезпечним способом. За вчинення вказаного злочину Кримінальний кодекс України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років.

Нагадаємо, 19 березня о 7-й годині ранку у м. Рокитному стався вибух, в результаті якого адмінбудівля підприємства ВАТ "синівське" зазнала пошкоджень. Жодна людина при цьому не постраждала.