ua en ru

Справа Онищенко: суд сьогодні розгляне клопотання про заочне розслідування проти нардепа

Справа Онищенко: суд сьогодні розгляне клопотання про заочне розслідування проти нардепа Фото: Олександр Онищенко (РБК-Україна)

Засідання відбудеться у Солом'янському районному суді міста Києва

Суд сьогодні, 13 грудня 2017 року, розгляне клопотання про заочне розслідування проти народного депутата Олександра Онищенка та інших фігурантів "газової справи". Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) в Facebook.

"Сьогодні, 13 грудня 2017 року, о 16:00 в Солом'янському районному суді міста Києва відбудеться розгляд клопотання детективів Національного антикорупційного бюро (НАБУ) погоджено прокурорами САП про проведення спеціального досудового розслідування (in absentia) щодо Онищенко та інших фігурантів "газової справи", які переховуються від органів слідства", - йдеться в повідомленні

Згідно з інформацією прес-служби, факти укриття від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності підозрюваних стали підставою для звернення до суду з клопотанням про проведення спеціального досудового розслідування.

Так, в даний момент так звану "газову справу" щодо фігурантів, які перебувають в Україні, знаходиться на стадії судового розгляду. Зазначається, що засідання відбудеться в приміщенні суду за адресою Вознесенський узвіз, 10б.

Сьогодні, 13 грудня 2017 року, о 16:00 в Солом'янському районному суді міста Києва відбудеться розгляд клопотання детект...

Опубліковано Спеціалізована антикорупційна прокуратура 13 грудня 2017 р.

Зазначимо, в жовтні САП України звернулася до суду за дозволом на заочний судовий процес щодо нардепа Олександра Онищенка.

Нардеп підозрюється в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в межах договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд гривень. За версією слідства, мати Онищенко є співорганізатором "газової схеми".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що колегія суддів Апеляційного суду Києва зняла арешт з майна одного з фігурантів так званого "газової справи Онищенко".