ua en ru

Справа Онищенко: в ГПУ відреагували на розслідування НАБУ щодо чиновників Ощадбанку

Справа Онищенко: в ГПУ відреагували на розслідування НАБУ щодо чиновників Ощадбанку Фото: Євген Єнін (gp.gov.ua)

У ГПУ не розуміють мету допиту представників керівництва "Ощадбанку" співробітниками НАБУ

У Генеральній прокуратурі України заявили, що оцінку діям Національного антикорупційного бюро України щодо допитів керівництва ПАТ "Ощадбанк" має надати Спеціалізована антикорупційна прокуратура. Про це під час брифінгу заявив заступник генпрокурора Євген Єнін, коментуючи заяву НАБУ щодо коштів, конфіскованих в держбюджет, передає кореспондент РБК-Україна.

"На рахунки компанії Quickpace у тому числі з "Ощадбанку" було накладено низку арештів. Згідно КПК, арешт є засобом забезпечення кримінального провадження до моменту остаточного визначення майна чи грошей в рамках відповідного судового вироку", - зазначив Єнін.

Він нагадав, що раніше було застосовано спецконфіскацію до грошових коштів, що знаходилися на рахунках компанії в "Ощадбанку", а саме до 156 млн доларів та 218 тис. гривень.

"Подальша доля зазначених грошей була вирішена владою. На цьому фоні нам не зовсім зрозуміла мета допиту представників керівництва "Ощадбанку" співробітниками НАБУ. Оцінку діям НАБУ має дати САП", - сказав Єнін.

Нагадаємо, детективи Національного антикорупційного бюро України зареєстрували кримінальне провадження за фактом вчинення невстановленими посадовими особами ПАТ "Ощадбанк" незаконних дій з майном, на яке накладено арешт.