ua en ru

Справа Онищенко: НАБУ розслідує зникнення з рахунків Ощадбанку заарештованих коштів

Справа Онищенко: НАБУ розслідує зникнення з рахунків Ощадбанку заарештованих коштів Фото: НАБУ (twitter.com/nab_ukr)

НАБУ встановлює зникнення близько 156,8 млн доларів і 218,1 тис. гривень

Детективи Національного антикорупційного бюро України зареєстровано кримінальне провадження за фактом вчинення невстановленими службовими особами ПАТ "Ощадбанк" незаконних дій з майном, на яке накладено арешт. Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Так, НАБУ встановлює зникнення близько 156,8 млн доларів і 218,1 тис. гривень, які належали компанії Quickpace Limited, пов'язаної з народним депутатом Олександром Онищенком і були заарештовані за рішенням суду від 24 травня 2016 року на рахунках у ПАТ "Ощадбанк" в рамках розслідування так званої "газової справи".

Детективи НАБУ встановили, що станом на 17 жовтня 2017 року, дані кошти зникли з рахунків "Ощадбанку".

"Подібну ситуацію пояснили тим, що ці кошти були нібито перераховані в державний бюджет України на підставі вироку Краматорського суду Донецької області, яким було затверджено угоду про визнання винуватості з громадянином Аркадієм К.", - йдеться в повідомленні.

Так, детективи НАБУ допитали посадових осіб банку.

"У ході допиту чиновники не надали жодних даних на підтвердження перерахування зазначених сум у рахунок держбюджету, посилаючись на заборону розголошувати ці відомості. Таким чином, поки що невідомо, куди і за яких обставин зазначені кошти були перераховані", - йдеться в повідомленні НАБУ.

Нагадаємо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура України звернулася до суду за дозволом на заочний судовий процес щодо нардепа Онищенко за розкрадання природного газу, видобутого в межах договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування".