ua en ru

Справу щодо загибелі студента Ігоря Індила скеровано до Апеляційного суду Києва, - прокуратура

Слідчий відділ прокуратури Києва завершив додаткове розслідування кримінальної справи щодо загибелі студента Ігоря Індила в травні 2010 р. в Шевченківському РОВД Києва та скерував справу до Апеляційного суду м. Києва для визначення підсудності, повідомляє прес-служба прокуратури м. Києва.

Під час дорозслідування кримінальної справи виконано необхідні слідчі дії, вказані Апеляційним судом м. Києва у постанові про направлення справи на додаткове розслідування.

Потерпілі та їхній представник, обвинувачені та їхні захисники ознайомилися з матеріалами кримінальної справи у повному обсязі.

Нагадаємо, 20-річний студент помер від черепномозкової травми і крововиливу в мозок. При цьому в міліції стверджували, що насильство по відношенню до затриманого не застосовувалося, а травма була отримана ним унаслідок падіння на підлогу в нетверезому стані. Проте дільничному Сергію Приходьку, що доставив студента в райвідділ, а також інспекторові чергової частини Сергію Коваленку були пред'явлені звинувачення в перевищенні повноважень і службовій халатності. У грудні 2011 р. Сергія Коваленка амністували, а Сергія Приходька в січні 2012 р. засудили до п'яти років позбавлення волі з відстроченням відбування покарання на два роки. Захисники сім'ї Індило подали апеляцію, і в травні справу повернули на дослідування.

Читайте також: Адвокат Ігоря Індила планує в жовтні подати скаргу в ЄСПЛ