ua en ru

Справа Януковича: прокурори готувалися до дебатів більше місяця

Справа Януковича: прокурори готувалися до дебатів більше місяця Фото: суд над Януковичем (Віталій Носач, РБК-Україна)

Загалом адвокати екс-президента зірвали вже 11 засідань

Сторона обвинувачення у справі щодо держзради екс-президента Віктора Януковича готувалася до дебатів більше місяця. Про це прокурор Руслан Кравченко заявив після судового засідання журналістам, передає кореспондент РБК-Україна.

"Текст судових дебатів писався більше місяця. Ми своє право на дебати будемо використовувати, а за сторону захисту ми говорити не можемо. Сторона обвинувачення тут в залі не вирішує, коли і які стадії суду будуть починатися. Сторона обвинувачення виконує тут свій обов'язок", - сказав прокурор.

За словами прокурора, у разі неявки адвокатів на наступне призначене засідання, прокурори подаватимуть клопотання про призначення адвоката із Центру безоплатної правової допомоги.

"Якщо адвокати не прийдуть на наступне засідання, то ми клопотатимемо про призначення безоплатного адвоката", - додав прокурор.

Разом з тим, прокурор Кравченко не дав відповіді на питання про те, чи почнеться розгляд справи заново у разі неявки адвокатів на дебати.

Нагадаємо, сьогодні, 19 квітня, адвокати екс-президента зірвали судові дебати. Суддя Владислав Дев'ятко зазначив, що загалом адвокати зірвали вже 11 засідань.

Зазначимо, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.