ua en ru

Справа Януковича: адвокати екс-президента зірвали дебати

Справа Януковича: адвокати екс-президента зірвали дебати Фото: суд над Януковичем (Віталій Носач, РБК-Україна)

Загалом адвокати Януковича зірвали вже 11 засідань

Оболонський районний суд Києва у справі щодо держзради екс-президента Віктора Януковича перейшов до стадії судових дебатів, однак адвокати Януковича самовільно покинули зал судового засідання. Про це у залі суду оголосив суддя Владислав Дев'ятко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Суд ухвалив, враховуючи закінчення розгляду усіх доказів, перейти до стадії судових дебатів", - сказав суддя.

Суддя надав слово у дебатах стороні обвинувачення, зазначивши, що стороні захисту буде надано час для підготовки до дебатів.

Сторона захисту заявила, що "суд не бажає їх слухати". Після промови адвокати самовільно покинули залу судових засідань.

"Сторона захисту самовільно залишила зал судових засідань. Я вимушений припинити Вашу промову, прокурор. Я вимушений зробити повідомлення про те, що якщо захисники не прибудуть на наступне засідання, то суд вимушений буде просити призначити адвоката із Центру безоплатної правової допомоги. 25 та 26 квітня дійсно були заплановані засідання. 3 та 4 травня - дати наступного судового засідання. Ми або дочекаємось адвокатів пана Януковича, або вимушені будемо призначити безоплатного адвоката", - зазначив суддя Дев'ятко.

Суд планував проводити судові дебати по справі 18 та 19 квітня. Однак через неявку адвокатів на минулі засідання дата дебатів була перенесена.

Так, адвокати стверджували, що відбували у відрядження до РФ для вручення повісток на допит свідкам. Суддя Дев'ятко зазначав, що загалом адвокати зірвали вже 11 засідань.

Нагадаємо, сьогодні, 19 квітня був заслуханий свідок сторони захисту колишній командувач ВМС України Юрій Ільїн. Він стверджує, що Янукович 1 березня обговорював з ним звернення до Путіна.

Зазначимо, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.