ua en ru

Справа Януковича: екс-міністра Захарченка допитають у суді як свідка

Справа Януковича: екс-міністра Захарченка допитають у суді як свідка Фото: Віталій Захарченко (УНІАН)

Захарченка допитають шляхом відеоконференціі з території Російської Федерації

У Святошинському районному суді Києві допитають у якості свідка екс-міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка по справі проти п'яти екс-беркутівців, обвинувачених у розстрілі 48 активістів Євромайдану на вул. Інститутській. Про це у коментарі кореспонденту РБК-Україна розказав прокурор Роман Псюк.

Так, Захарченка допитають шляхом відеоконференціі з території Російської Федерації (РФ).

"Минулого вівторка захисниками це клопотання було подане, сьогодні (3 квітня 2018 року, - ред.) воно було розглянуто: в частині Захарченко задоволено, в частині Азарова відмовлено. Буде скеровано тепер запит на Міністерство юстиціі, а далі вже до Російської Федерації. Десь через пару місяців, я думаю, буде проведено допит у режимі відеоконференціі Захарченка", - зазначив прокурор.

За його словами, технічно все відбуватиметься і як з допитом екс-президента України Віктора Януковича.

"Тоді, щоб ви розуміли, було десь весною заявлено про допит, і тільки восени Росія його підтвердила" , - розказав прокурор.

Нагадаємо, раніше суддя Владислав Дев'ятко, який розглядає справу щодо держзради екс-президента України Віктора Януковича, заявив, що у суді буде допитано колишнього прем'єр-міністра України Миколу Азарова в режимі відеозв'язку.