ua en ru

Справа Нємцова: слідство призначило балістичну експертизу

Справа Нємцова: слідство призначило балістичну експертизу Фото: Борис Нємцов

Також призначені фонографічна, судово-психологічна, молекулярно-генетична експертизи

По кримінальній справі про вбивство російського опозиціонера Бориса Нємцова призначило нову балістичну експертизу. Про це заявили адвокати підозрюваних Троянда Магомедова і Шамсудин Цакаев, передають "Известия".

Зокрема, адвокати повідомили, що під час обшуку в березні 2015 року в Інгушетії будинку матері колишнього бійця спеціального батальйону "Північ" Заура Дадаєва оперативники знайшли пістолет ПМ. Зараз по вилученому зброї призначена експертиза. Також слідство призначило фонографічну, судово-психологічну, молекулярно-генетичну і балістичну експертизи.

Зазначимо, Борис Нємцов був убитий в ніч на 28 лютого в центрі Москви. Термін розслідування справи про вбивство продовжений до 28 серпня. В даний час під вартою знаходяться п'ять фігурантів: передбачуваний виконавець Дадаєв, Анзор Губашев, а також їх передбачувані спільники Хамзат Баха, Шадід Губашев і Темирлан Ескерханов.

Крім цього, після затримання Дадаєв зізнався, що саме він застрелив політика, бажаючи помститися йому за висловлювання щодо карикатур на пророка Мухаммеда. При цьому через деякий час відмовився від своїх слів, заявивши, що обмовив себе під тортурами.

Нагадаємо, раніше Слідчий комітет Росії відмовився відкрити кримінальне провадження за заявою головного обвинуваченого у вбивстві Бориса Нємцова Заура Дадаєва про застосовання до нього тортури.