ua en ru

Справа Насірова: силовики НАБУ і САП залишатимуться в суді до закінчення арешту

Справа Насірова: силовики НАБУ і САП залишатимуться в суді до закінчення арешту Фото: НАБУ

Або ж до відновлення розгляду справи і задоволення клопотання про обрання запобіжного заходу

Детективи Національного антикорупційного бюро і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури залишатимуться у Солом'янському районному суді Києва до закінчення строку тримання під вартою відстороненого керівника Державної фіскальної служби Романа Насірова або поновлення розгляду справи судом. Про це повідомляє прес-служба бюро у Facebook.

"Детективи НАБУ і прокурори САП будуть залишатися в суді або до відновлення розгляду справи і задоволення клопотання про обрання запобіжного заходу, або до завершення строку тримання під вартою, який закінчується сьогодні о 23:00", - йдеться в повідомленні.

При цьому наголошується, що ні НАБУ, ні САП не отримали офіційного повідомлення про перенесення розгляду справи, і дата та час проведення нового засідання їм невідома.

У повідомленні бюро також зазначено, що суд зобов'язаний забезпечити наявність чергового судді, який може заслухати справу у випадку заяви про відвід служителя Феміди.

"Солом'янський райсуд Києва досі не забезпечив цю умову", - наголошено в заяві.

Детективи НАБУ та прокурори САП разом із затриманим головою ДФС залишатимуться у залі суду до продовження засідання або ...

Опубліковано НАБУ 5 березень 2017 р.

При цьому правоохоронці зазначають, що рішення про визначення чергового судді ухвалюється наказом про чергування, яке підписує голова суду кожні вихідні.

Як повідомляють у бюро, правоохоронці очікують, що Солом'янський райсуд Києва все ж таки ухвалить рішення про обрання запобіжного заходу щодо підозрюваного глави ДФС Насірова.

Нагадаємо, раніше активісти Автомайдану заблокували виїзд із будівлі Солом'янського суду Києва, де проходить слухання щодо обрання запобіжного заходу для відстороненого голови Державної фіскальної служби Романа Насірова.