ua en ru

Справа Крысина: суду надали ще одне відеодоказ злочину

Справа Крысина: суду надали ще одне відеодоказ злочину

З'явилася можливість відновити послідовність вчинених ним дій

Адвокат потерпілої Світлани Кирилаш Євгенія Закревська заявила, що в обвинувальному акті Юрія Крысина не прописано послідовність вчинених ним дій, що має важливе значення у справі. Про це Закревська заявила в залі Апеляційного суду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я додала ще одне відеодоказ до матеріалів цієї справи, яке дає повну картину того, що сталося. Я вважаю, що не зовсім правильно встановлені обставини злочину. Обвинувачений спочатку вдарив Веремія, а в обвинувальному акті не прописано послідовність вчинених дій. Я думаю, це істотно впливає на оцінку дій особи. Я вважаю, що це відео необхідно досліджувати та долучити до матеріалів справи", - повідомила вона.

У той же час адвокат Крысина заявила, що немає підстав вважати вирок першої інстанції незаконним.

"Немає підстав вважати вирок суду першої інстанції незаконним. Відзначається, що 17.02.2014 Крысин та інші особи зібралися для організації мирних протестувальників. Разом з тим, він не був обізнаний про те, що протестувальники збираються робити. Крім голослівних висловлювань прокурор ніяких доказів не надавав і не надає", - заявила адвокат.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, в грудні 2017 року Шевченківський районний суд міста Києва визнав Юрія Крысина винним у справі про вбивство журналіста В'ячеслава Веремія. За вироком суду, Крысину призначено покарання у вигляді 4 років позбавлення волі умовно із звільненням від відбування покарання з випробувальним терміном на 2 роки. ГПУ подала до суду апеляційну скаргу на вирок Крысину.