ua en ru

Справу по Кривому озеру надіслали до суду

Справу по Кривому озеру надіслали до суду Фото: заворушення під час затримання поліцейських

Обвинувальний акт у справі скерований до Кривоозерського районного суду

Заступник прокурора Миколаївської області Степан Божило заявив, що справу по Кривому Озеру надіслали до суду. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Миколаївської області

"26 грудня 2016 року слідчим відділом прокуратури області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом вбивства мешканця смт Криве Озеро. У кримінальному провадженні оголошено про підозру чотирьом вже колишнім працівникам Кривоозерського відділення поліції Врадіївського відділу поліції", - зазначив Степан Божило.

Вказані особи обвинувачуються в тому, що 24 серпня цього року під час затримання мешканця селища міського типу Криве Озеро, вони стріляли у чоловіка з вогнепальної зброї, від чого він помер, також потерпілому завдали численних тілесних ушкоджень.

Повідомляється, що поліцейський, який стріляв у потерпілого, обвинувачується у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 115 та ч. 3 ст.365 КК України "Умисне вбивство, перевищення влади та службових повноважень, що супроводжувалось насильством та застосуванням спеціальних засобів і спричинили тяжкі наслідки", троє інших - за ч. 2 ст.365 КК України "Перевищення влади та службових повноважень, що супроводжувалися насильством та застосуванням спеціальних засобів щодо потерпілого, за відсутності ознак катування".

Прокурор зазначив, що дії, які здійснювали працівники поліції при затриманні потерпілого, вражають своїм непрофесіоналізмом та цинізмом.

Зараз обвинувальний акт у цій справі скерований до Кривоозерського районного суду. Державне обвинувачення буде вимагати для підозрюваних максимальної міри покарання відповідно до вимог діючого законодавства.

Нагадаємо, слідчі отримали відеозапис вбивства у Кривому Озері,