ua en ru

Справа про корупцію в ДПЗКУ: суд арештував майно компаній бізнесмена Федоричева

Справа про корупцію в ДПЗКУ: суд арештував майно компаній бізнесмена Федоричева Фото: Олексій Федоричев (facebook.comSportExpressNews)

Клопотання щодо арешту надійшло від детектива НАБУ

Солом’янський районний суд Києва у рамках справи про корупцію у Державній продовольчо-зерновій корпорації України (ДПЗКУ) наклав арешт на нерухоме майно компанії "ТІС-Міндобрива" та на кошти компанії "ТІС-Зерно", що належать бізнесмену Олексію Федоричеву. Про це у коментарі РБК-Україна повідомили у прес-службі суду.

"Так, арешт накладено на "ТІС-Міндобрива", на кошти компанії "ТІС-Зерно", - повідомили у суді.

Зазначено, що арешти пройшли за клопотанням детектива НАБУ.

Так, Федоричев фігурує у справі про розкрадання 295 тис. тонн ячменю у 2014 році. Тоді Державна продовольчо-зернова корпорація уклала чотири контракти з Lirtavis Enterprises LTD і Somerton Business Limited на постачання ячменю в Саудівську Аравію.

Федоричев - колишній власник московського "Динамо" і "Ростова". Його компанія Fedcominvest спонсорує ФК "Монако" (Франція).

Нагадаємо, раніше у НАБУ повідомляли, що екс-чиновник ДПЗКУ протягом липня-жовтня 2014 року організував підготовку та укладання зовнішньоекономічних контрактів про продаж сільськогосподарської продукції іноземним суб'єктам господарювання. За цю "послугу" він планував отримати неправомірну вигоду в розмірі понад 660 тис. доларів. Таким чином державній компанії завдано збитків на суму понад 1,6 млрд гривень. Наразі до суду направлено обвинувальний акт у справі про корупцію в ДПЗКУ.