ua en ru

НАБУ завершило розслідування стосовно екс-керівника ДПЗКУ

НАБУ завершило розслідування стосовно екс-керівника ДПЗКУ Фото: НАБУ (U. S. Embassy Kyiv Ukraine)

Обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 12 років

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) направили обвинувальний акт до суду у справі про корупційні злочини колишнього керівництва Державної продовольчо-зернової корпорації України (ДПЗКУ). Про це йдеться на сайті НАБУ.

Наголошується, що обвинуваченому інкримінується вчинення злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України. 4 січня 2018 прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури направили до суду обвинувальний акт.

"Екс-чиновник ПАТ "ДПЗКУ" протягом липня-жовтня 2014 року організував підготовку та укладання зовнішньоекономічних контрактів про продаж сільськогосподарської продукції іноземним суб'єктам господарювання. За цю "послугу" він планував отримати неправомірну вигоду в розмірі понад 660 тис. доларів", - йдеться в повідомленні.

Детективи НАБУ прийшли до висновку, що таким чином державній компанії завдано збитків на суму понад 1,6 млрд гривень.

"У разі визнання винуватості особи в суді, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 12 років та позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком до трьох років з конфіскацією майна", - додали в НАБУ.

Детективи НАБУ почали розслідування кримінального провадження за вищевказаними фактами в липні 2016 року.

Нагадаємо, в жовтні 2017 року в НАБУ повідомили, що завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом нанесення збитків ДП "Червоний землероб" на суму більш ніж 48,5 млн гривень.