ua en ru

Справа про держзраду журналіста: у суді сталася бійка за участю C14

Справа про держзраду журналіста: у суді сталася бійка за участю C14 Фото: судове засідання (www.facebook.com/c14)

Бійка сталася після того, як суд оголосив перерву у засіданні

У ході судового засідання у справі про державну зраду журналіста Василя Муравицького сталася бійка за участю представників праворадикальної організації С-14. Про це повідомляє організація у своєму Facebook.

На суді по сепаратисту Муравицькому стався конфлікт з особою в шкіряній куртці. Вона почала штовхати людей, після чого його відпихнули. Далі ця кримінальна морда почала буквально битися. Це все видно на відео. Адвокати Муравицького спокійно покинули залу. Сутичку затіяв одноосібно лисий в шкіряній куртці. Після сутички на диво ця істота навчилася говорити державною мовою. С14 готові надати захист пану Муравицькому та його адвокатам і оберігати їхній спокій від кримінального провокатора надалі. Нам важливий законний вирок для сепаратиста.

Опубліковано C14 news - резерв П'ятниця, 28 вересня 2018 р.

Сутичка сталася одразу після того, як суд оголосив перерву у засіданні до 14:30. ЗМІ повідомляють, що бійка сталася між молодиками з позначками праворадикальної організації С-14 на одязі та захисником журналіста Андрієм Гожим.

Фото: суд у справі Муравицького

Організація ж зазначає на своїй сторінці, що "конфлікт стався з особою у шкіряній куртці".

"На суді по сепаратисту Муравицькому стався конфлікт з особою в шкіряній куртці. Він почав штовхати людей, після чого його відпихнули. Далі ця кримінальна морда почала буквально битися… Адвокати Муравицького спокійно покинули залу. Сутичку затіяв одноосібно лисий у шкіряній куртці", - сказано у повідомленні.

C14 також зазначила, що її активісти "готові надати захист пану Муравицькому та його адвокатам і оберігати їхній спокій від кримінального провокатора надалі", оскільки їм "важливий законний вирок для сепаратиста".

Нагадаємо, у серпні 2017 року СБУ у Житомирській області повідомила журналісту про підозру в державній зраді. Блогер нібито поширював антиукраїнські матеріали за вказівкою російських кураторів.

Як писало РБК-Україна, у вересні минулого року Служба безпеки України (СБУ) направила в суд справу про державну зраду журналіста.