ua en ru

Справу про держзраду Януковича розглядатимуть заочно

Справу про держзраду Януковича розглядатимуть заочно Фото: Віктор Янукович (УНІАН)

Захист наполягав на забезпеченні участі Януковича у засіданнях за допомогою онлайн конференції

Оболонський районний суд міста Києва задовольнив клопотання сторони обвинувачення у справі про державну зраду екс-президента України Віктора Януковича щодо застосування спеціального судового провадження. Відповідне рішення було ухвалене сьогодні на засіданні суду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Суд ухвалив здійснювати спеціальне судове проведення стосовно обвинуваченого Віктора Януковича", - оголосив суддя, зазначивши, що відповідне рішення не підлягає оскарженню.

Варто зазначити, що сторона захисту наполягала на тому, що суд не може розглядати кримінальне провадження щодо Януковича без його участі у засіданнях.

За словами адвоката Януковича Віталія Сердюка, його підзахисний не може забезпечити свою особисту присутність через нібито загрозу його життю. При цьому захист наполягав на забезпеченні участі Януковича у засіданнях за допомогою онлайн конференції, однак лише за умови запиту Міністрества юстиції України про міжнародну правову допомогу до уповноважених органів Російської Федерації.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що захист Януковича заявив про неможливість правосуддя в Оболонському суді.