ua en ru

Справа Гандзюк: звільнений з-під варти Новіков вважає, що його незаконно утримували 19 днів

Справа Гандзюк: звільнений з-під варти Новіков вважає, що його незаконно утримували 19 днів Фото: Микола Новіков (скріншот з відео/Facebook/ivan.antypenko)

Наразі чоловік хоче, щоб його залишили у спокої і покарали винних

Микола Новіков, якого 6 серпня суд заарештував за підозрою у замаху на вбивство Катерини Гандзюк, сказав, що його 19 днів утримували незаконно. Про це Новіков сказав в інтерв’ю журналісту газети "День" Івану Антипенко.

Новіков зазначив, що його затримали 3 серпня. Таким чином його 19 діб утримували в херсонському СІЗО. За словами чоловіка, йому було морально важко, оскільки правоохоронці наполягали на тому, що він причетний до злочину.

"Я дав показання, що я був на морі з родиною, ми поїхали в гості. Все одно мене закрили в ізоляторі тимчасового тримання. Я просидів там 19 днів незаконно. І декілька днів тому прийшов адвокат і сказав, що 22-ого мене повинні випустити", - повідомив Новіков.

Також він повідомив, що він підписав документ, що у момент замаху проходив поряд. За це йому обіцяли закрити попередні справи (чоловік був раніше судимий).

Наразі чоловік хоче, щоб його залишили у спокої і покарали винних. Він додає, що під кінець перебування під вартою йому було дуже складно морально.

Новіков зазначив, що полковник поліції перед ним вибачився. Звільнений з-під варти передав "привіт" Антону Геращенко.

"Я не знаю, з яких міркувань він вирішив, що це я. ...тому що резонансна справа, і він вирішив усе на мене спихнути. На мене почали тиснути і я підписав один документ, який я не мав підписувати", - сказав Новіков.

Нагадаємо, 31 липня Гандзюк облили кислотою. 6 серпня Херсонський міський суд обрав Новікову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

16 серпня сама Гандзюк назвала затриманого Новікова "випадковою людиною". Зокрема, вона зазначила, що не впізнає в Новікові нападника.

Cьогодні, 22 серпня, Новікова звільнили з-під арешту.