ua en ru

Справа Гандзюк: першого затриманого звільнили з-під арешту

Справа Гандзюк: першого затриманого звільнили з-під арешту Фото: Микола Новіков (facebook.com/tsvibak)

На сьогодні було заплановане засідання апеляційного суду

Миколу Новікова, якого 6 серпня суд заарештував за причетність до нападу на Катерину Гандзюк, сьогодні звільнили з-під арешту. Про це повідомляє "Мост" з посиланням на сестру арештованого Ірину.

Зазначається, що сьогодні на 13:00 було заплановано засідання апеляційного суду, на якому повинні були розглянути запобіжний захід у вигляді арешту на 2 місяці.

Як повідомляє журналіст Мар'яна П'єцух, Новіков уже перебуває поряд з сестрою.

"Каже, що сьогодні, поки вона сиділа в суді і чекала засідання - прийшов прокурор і сказав їхати його забирати з ізолятора, “бо він не винен”, - цитує журналіст слова сестри.

П'єцух зазначає, що за останні 5 днів було затримано ще 5 підозрюваних, які всі знайомі між собою. І ім'я Новікова не фігурувало.

Справа Гандзюк: першого затриманого звільнили з-під арешту

Скріншот (facebook.com/tsvibak)

Нагадаємо, 31 липня Гандзюк облили кислотою. 2 серпня перший заступник глави Нацполіції - керівник кримінальної поліції В’ячеслав Аброськін повідомив, що поліція надала їй охорону.

6 серпня Херсонський міський суд обрав Новікову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

16 серпня сама Гандзюк назвала затриманого Новікова "випадковою людиною". Зокрема, вона зазначила, що не впізнає в Новікові нападника.

21 серпня генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що слідство сумнівається в достовірності алібі Новікова.

20 серпня підозрюваному у нападі на Гандзюк Віктору Горбунову суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 16 жовтня. Засідання проходило у закритому режимі.

21 серпня суд Херсона заарештував ще двох підозрюваних у замаху на Гандзюк. Суд заарештував підозрюваних на 60 діб без права внесення застави.