ua en ru

Справу за фактом розтрати майна "Украгролізингу" направлено до суду

Справу за фактом розтрати майна "Украгролізингу" направлено до суду Фото: НАБ

Тепер суддя повинен визначити дату першого засідання з розгляду справи

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБ) завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом розтрати та заволодіння майном Національної акціонерної компанії "Украгролізинг" в розмірі 114 928 890,21 грн. шляхом зловживання службовим становищем головою правління компанії і відправили обвинувальний акт у Печерський районний суд Києва. Про це повідомляє прес-служба НАБ.

Як зазначається, що сторона захисту ознайомилася з матеріалами досудового розслідування. Тепер суддя повинен визначити дату першого засідання з розгляду справи.

Голова правління НАК "Украгролізинг" Микола Шпак обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України, а його батько, Василь Шпак, який є організатором корупційної схеми, - за ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України.


Під час досудового розслідування у даному кримінальному провадженні було з'ясовано, що протягом 2009-2011 років ухвалою Ст. Шпака та зазначенням Н. Шпака співробітники компанії "Украгролізинг" уклали з ВАТ "Брацлав" 7 договорів поставки сільськогосподарського обладнання. Частина обладнання дійсно поставлялася на потреби підприємств-лізингоодержувачів, а частина - фіктивно для надання законності безтоварними операціями і незаконну розтрату бюджетних коштів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що адвокат Онищенко буде судитися з НАБ.