ua en ru

Справа Джамаля Хашкаджі: Саудівська Аравія пригрозила відповіддю у разі санкцій

Справа Джамаля Хашкаджі: Саудівська Аравія пригрозила відповіддю у разі санкцій Фото: Джамаль Хашкаджі (скрін відео)

У разі накладення санкцій на Саудівську Аравію, Ер-Ріяд обіцяє вжити дій у відповідь

Влада Саудівської Аравії пригрозила масштабними заходами у разі санкцій проти неї за вбивство журналіста Джамаля Хашкаджі. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на DW.

У повідомленні йдеться, що у разі накладення санкцій на Саудівську Аравію, Ер-Ріяд обіцяє вжити дій у відповідь.

"Королівство (Саудівська Аравія - ред.) знову зазначає, що воно відкидає будь-які погрози або спроби підірвати його, чи-то погрози запровадити економічні санкції або використовувати політичний тиск", - сказав неназваний представник в уряді Саудівської Аравії.

Також анонімний представник додав, що Саудівська Аравія відповість на будь-яку дію ще масштабнішою дією.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Великобританія і США можуть байкотувати велику інвестиційну конференцію в Ер-Ріяді через зникнення саудівського журналіста Джамаля Хашкаджі.

Як відомо, Туреччина розслідує зникнення відомого саудівського журналіста Джамаля Хашкаджі. Поліція припускає, що журналіст був убитий на території консульства Саудівської Аравії в Стамбулі.

За даними видання The Washington Post, слідчі підозрюють, що в Туреччину з Саудівської Аравії "для запланованого вбивства" прибула група з 15 осіб, які вбили журналіста в консульстві на початку тижня. Ці люди в той же день покинули Туреччину.

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп у середу, 10 жовтня, провів розмову "на найвищому рівні" з саудівською владою, в ході якої вимагав пояснень про долю обозревателя американської газети The Washington Post Джамаля Хашкаджі, який пропав після відвідування консульства Саудівської Аравії в Стамбулі.