ua en ru

"Справа Дубневича": суд відпустив ще одну підозрювану у розкраданні 93 млн гривень на УЗ

"Справа Дубневича": суд відпустив ще одну підозрювану у розкраданні 93 млн гривень на УЗ Ілюстративне фото (facebook.com mvs.gov.ua)

Підозрювану зобов'язали носити електронний браслет

Солом'янський районний суд Києва відпустив під особисте зобов'язання провідного економіста відділу верхньої будови колії філії "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Укрзалізниця" Захаревич у провадженні щодо розкрадання понад 93 мільйонів гривень, так званої "справи Ярослава Дубневича". Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на видання "Слово і діло".

Вказано, що відповідне рішення ухвалила слідча суддя Ірина Антипова.

Зазначається, що детектив Національного антикорупційного бюро і прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури просили суд відправити Захаревич під цілодобовий домашній арешт.

Однак після вивчення матеріалів клопотання суддя відмовила в домашньому арешті для підозрюваної. Суд відправив її під особисте зобов'язання із покладанням низки обов'язків: прибувати за першою вимогою; не відлучатися за межі міста Києва та Київської області без дозволу; повідомляти про зміну своїх місць проживання та/або роботи; утримуватись від спілкування із свідками у кримінальному провадженні і підозрюваними, а також носити електронний браслет.

Нагадаємо, в кінці січня Солом'янський райсуд Києва обрав запобіжний захід ще трьом підозрюваним у ймовірному заволодінні 92,27 мільйона гривень філії "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Укрзалізниця" у "справі Дубневича".

Як писало РБК-Україна раніше, 18 січня Солом'янський райсуд уже обрав запобіжний захід трьом особам, затриманим за підозрою у заволодінні 93 млн гривень УЗ.

Додамо, раніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила в Генеральну прокуратуру України подання про зняття недоторканності з Дубневича.