ua en ru

Справа Бузини: захист звинуватив секретаря судового засідання у впливі на присяжних

Справа Бузини: захист звинуватив секретаря судового засідання у впливі на присяжних Фото: Олесь Бузина (з відкритих джерел)

Підозрювані заперечують свою вину

Адвокат Андрія Медведько та Дениса Поліщука в справі по вбивству Олеся Бузини Дульський звинуватив секретаря судового засідання у впливі на присяжних. Про це адвокат Олександр Дульський заявив у залі Шевченківського суду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Спілкування секретаря із присяжними відбулось не у порядку, затвердженому положеннями. Більше того, з питань підписання присяги. Це вплив на присяжних, незаконний та недопустимий вплив", - сказав адвокат.

Він зазначив, що такий незаконний вплив відбувся сьогодні.

"Немає жодних правових підстав стверджувати, що це не так. У статті КПК є стаття, яка передбачає усунення присяжного", - додав він.

Він стверджує також, що суддя попросила прокурора запізнитись на засідання, щоб одна з присяжних встигла добігти до суду.

Справу слухають судді Сидоров Євгеній Вікторович та Левицька Тетяна.

Підозрювані Андрій Медведько (служив у спецбатальйонах "Київ-2" та "Гарпун") і Денис Поліщук (входив до складу 54-го розвідбату) заперечують свою вину.

Нагадаємо, публіциста та колишнього шеф-редактора газети "Сегодня" Олеся Бузину застрелили 16 квітня 2015 року під час пробіжки біля власного будинку в Києві.

Сьогодні адвокат підозрюваних у справі по вбивству Бузини Андрій Федур заявив, що сторона захисту готує справу до Європейського суду.