ua en ru

Справа Бузини: захист звернеться до Європейського суду

Справа Бузини: захист звернеться до Європейського суду Фото: Олесь Бузина (з відкритих джерел)

Адвокат Андрій Федур також заявив про те, що присяжні були обрані із порушеннями

В Шевченківському районному суді Києва адвокат підозрюваних у справі вбивства публіциста Олеся Бузини заявив, що сторона захисту готує справу до Європейського суду. Про це Андрій Федур розказав у залі суду, передає кореспондент РБК-Україна.

Адвокат Андрій Федур також заявив про те, що присяжні були обрані із порушеннями. Він запропонував обрати присяжних заново.

"Я бачу тільки один вихід з цієі ситуаціі. Ми вже залучили ще одного адвоката до справи і готуємо справу до Європейського суду", - сказав він.

За його словами, відвід судді так і не був розглянутий.

"Я вважаю, що ви, присяжні, маєте зробити відважний крок і не прийняти присягу. Я вам відверто скажу, мені не сподобалось, що відбулось минулого засідання", - додав він.

Раніше повідомлялось, що у справі про вбивство Бузини Шевченківський районний суд Києва визначив склад суду присяжних.

Нагадаємо, що екс-шеф-редактор видання "Сегодня" Олесь Бузина був убитий в Києві 16 квітня 2015 року. Бузину застрелили біля його будинку. У той же день правоохоронці знайшли автомобіль, на якому, імовірно, пересувалися вбивці Бузини.

Убивцям журналіста загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення за обвинуваченням в умисному вбивстві й незаконному зберіганні зброї