ua en ru

Справа Бубенчика: прокурори пояснили, чому проситимуть цілодобовий домашній арешт

Справа Бубенчика: прокурори пояснили, чому проситимуть цілодобовий домашній арешт Фото: суд над Бубенчиком (РБК-Україна)

Наразі триває досудове розслідування

Сторона обвинувачення по справі Івана Бубенчика пояснила, чому проситиме для нього цілодобовий домашній арешт. Про це повідомила прокурор у справі у залі судового засідання, передає кореспондент РБК-Україна.

У справу увійшли два нових адвокати. Сторона обвинувачення заявила, що просить для Бубенчика цілодобового домашнього арешту.

"На фабулах, інкримінованих Бубенчику, йому інкримінований злочин, по якому міра покарання може сягати аж до довічного. Просимо застосувати запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту за місцем проживання, реєстрації на строк 60 днів із застосуванням електронного засобу контролю. Є ряд ризиків… В ході досудового розслідування підозрюваний публічно висловлював агресивну позицію", - зазначила прокурор.

За її словами, наразі триває досудове розслідування.

"Може бути імовірність незаконного впливу на свідків. Зважаючи на європейську конвенцію, застосовування такого запобіжного заходу має бути гарантією безпеки для свідків. Сторона захисту вказувала, що повинна враховуватись наявність судимостей. Не зважаючи на наявність ряду позитивних характеристик, ризики все ж таки існують. В клопотанні наявні докази, пред'явлено обґрунтовану підозру. Просимо про цілодобовий домашній арешт", - повідомила прокурор.

Справа Бубенчика: прокурори пояснили, чому проситимуть цілодобовий домашній арештСправа Бубенчика: прокурори пояснили, чому проситимуть цілодобовий домашній арештСправа Бубенчика: прокурори пояснили, чому проситимуть цілодобовий домашній арештСправа Бубенчика: прокурори пояснили, чому проситимуть цілодобовий домашній арештСправа Бубенчика: прокурори пояснили, чому проситимуть цілодобовий домашній арештСправа Бубенчика: прокурори пояснили, чому проситимуть цілодобовий домашній арештСправа Бубенчика: прокурори пояснили, чому проситимуть цілодобовий домашній арештСправа Бубенчика: прокурори пояснили, чому проситимуть цілодобовий домашній арештСправа Бубенчика: прокурори пояснили, чому проситимуть цілодобовий домашній арештСправа Бубенчика: прокурори пояснили, чому проситимуть цілодобовий домашній арешт

Фото: суд над Бубенчиком (РБК-Україна)

Сторона захисту водночас повідомляє, що підозра не є обґрунтованою.

"Ми хочемо зрозуміти, чи взагалі Бубенчик має бути тут в суді. Я б хотіла нагадати, що відбувалось 20 лютого тоді", - повідомила адвокат.

Другий адвокат Леся Кляровська стверджує, що підозра ґрунтується на припущенні.

"Підозра ґрунтується на припущенні. Єдине, що ми знаємо, що були патрони, яких наразі немає. Підозра також будується на тому, що була зброя. Чим взагалі встановлено походження зброї?", - додала вона.

Нагадаємо, 3 квітня повідомлялося, що Бубенчику оголошено підозру. У той же час, дізнавшись про це, спікер парламенту Андрій Парубій зустрівся з генеральним прокурором України Юрієм Луценком і зажадав роз'яснень причин затримання.

5 квітня Печерський суд задовольнив клопотання прокурора про відкликання клопотання на обрання запобіжного заходу для Бубенчика. Також суд відхилив попереднє клопотання про обрання запобіжного заходу.