ua en ru

Справа Бубенчика: ГПУ повідомила про зміну підозри

Справа Бубенчика: ГПУ повідомила про зміну підозри Фото: Іван Бубенчик (facebook.com/Андрій Лисенко)

Клопотання щодо обрання запобіжного заходу відкликали

Генеральна прокуратура України (ГПУ) повідомила Івану Бубенчику про зміну раніше повідомленої підозри. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Рішенням Печерського районного суду задоволена наша заява про відкликання клопотання про обрання запобіжного заходу І. Бубенчику у зв’язку із зміною підозри", - про це повідомила заступник генерального прокурора Анжела Стрижевська біля Печерського райсуду м. Києва.

За словами Стрижевської, підозру не можна вважати обґрунтованою для обрання запобіжного заходу на підставі тих матеріалів, які є у кримінальному провадженні.

"У зв’язку з тим, що підозру змінено, сьогодні ми запросили захист Бубенчика для виконання процесуальних дій. В залежності від того, на скільки буде в тому необхідність, буде ставитися питання у подальшому про обрання міри запобіжного заходу", - додала вона.

Наразі Бубенчика підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ст. 348 та ч.1 ст. 263 КК України.

Зазначимо, стаття 348 передбачає посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця.

Ч. 1 ст 263 передбачає носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передачу чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу. Цей злочин карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років.

Нагадаємо, у лютому 2016 Бубенчик - львів’янин, тренер у дитячій школі риболовлі та спорту, розповів, що був одним із тих, хто стріляв у силовиків під час Євромайдану.

3 квітня Бубенчику оголосили підозру у причетності до вбивства співробітників "Беркут".